Scriptiebegeleider: Monique de Ritter

Monique is een toegewijde scriptiebegeleider, zowel vakinhoudelijk als bij procesondersteuning. Ze heeft veel ervaring met sociaal-wetenschappelijk onderzoek op het gebied van sociale wetenschappen, sociale & organisatiepsychologie en business (ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid).  Ze is in het bezit van een research master en momenteel bezig met PhD-onderzoek. Ze is co-auteur van twee boeken op het gebied van sociaal ondernemerschap en circulaire economie. Ze heeft in verschillende sectoren gewerkt (non-profit sector, financiële sector en in de wetenschap). Daarnaast heeft Monique twee jaar in het buitenland gewoond, waar ze heeft gewerkt als HR analist op het gebied van leiderschapsontwikkeling.  

Door haar brede ervaring is Monique bij uitstek in staat om onderwerpen in een ander perspectief te plaatsen en denkpatronen die je niet verder helpen te doorbreken door het stellen van vragen. Ze is tevens goed met tekst, kan snel zien waar de kracht in een tekst zit en hoe die vanuit deze kracht nog kan worden verbeterd, zowel inhoudelijk als taalkundig. Monique is ook een uitstekende editorial coach. Vanuit die functie begeleidt zij anderen bij het verbeteren van hun tekst.

Mijn motto: “Things should be made as simple as possible, but not any simpler” (Albert Einstein). Dit principe geldt zowel bij (wetenschappelijke) teksten als tijdens processen. Het versimpelen en daarmee het houden van focus is echter vaak niet zo simpel als het lijkt. Ik help studenten graag bij het toepassen van dit principe om daarmee tot succes te komen.
Monique de Ritter

Neem contact op met Scriptiebegeleider: Monique de Ritter

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek