reacties van studenten

Hier kun je ervaringen en reacties lezen van studenten die scriptiebegeleiding bij snelafstuderen.nl hebben gehad. Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek als je ook hulp wilt bij het schrijven van je scriptie.

Natalie Boyce – Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Ik wilde niet studeren na mijn schooltijd en ben meteen gaan werken. Het bleef aan me knagen dat ik geen studie had gevolgd, maar ik had inmiddels een baan en kinderen. Ik heb op latere leeftijd toch maar een studie opgepakt en koos voor een opleiding met ‘leren op afstand’, omdat deze flexibiliteit biedt om naast werk en gezin te kunnen studeren. Dat vraagt om veel zelfdiscipline maar sluit goed aan op het werkveld. Ik had op zich dus geen probleem met het voltooien van de tentamens en examenopdrachten. Maar..

..Toen ving de scriptiefase aan en ik merkte dat ik de mogelijkheid om één op één persoonlijk te overleggen ontzettend miste. Ik had totaal geen idee hoe ik het wilde aanpakken. Hoe meer tijd verstreek, hoe meer ik naar mijn gevoel vast kwam te zitten. Ik diende in een wanhoopspoging een plan van aanpak in, maar dat werd afgekeurd. Inmiddels had ik alle leerstof en mijn stage af. Ik liet mijn scriptie even liggen in afwachting van ‘het’ moment waarop ik opeens een ingeving zou krijgen en op wonderlijke wijze zou snappen hoe ik het zou moeten aanpakken. Ik overwoog om ermee te stoppen toen een vriend Snelafstuderen.nl aanraadde, omdat hij daar goed was geholpen. Ik vond het behoorlijk prijzig, maar ik had de begeleiding nu eenmaal nodig.

Ik kan me het eerste gesprek over mijn plan van aanpak nog goed herinneren. Ik ging met een gevoel van complete chaos het gesprek in en kwam er met een geordende planning uit! Ik had eindelijk het gevoel dat ik ergens terecht kon met ‘stomme vragen’ als ik vast liep. Mijn begeleider wist precies de juiste vragen te stellen en had ook antwoord op mijn vragen. Hij kon mij goed aanmoedigen; hij begreep wat ik wilde bereiken, maar ook waar ik vast liep. Hij legde de structuur van de scriptie helder uit, tekende de (overvloed aan) informatie die ik had schematisch uit, stelde kritische vragen en wees me op de punten waaraan ik meer aandacht aan kon geven.

Initieel had ik als doel om mijn plan van aanpak tot stand te brengen. Ik merkte na mijn plan van aanpak dat ik toch weer tegen een aantal specifieke vraagstukken aanliep. Net op het moment dat ik weer dacht “laat maar, ik heb er geen zin meer in,” kreeg ik een belangstellende e-mail van mijn scriptiebegeleider bij snelafstuderen.nl met de vraag hoe het ging.

Ik kon altijd terecht bij mijn scriptiebegeleider met specifieke vragen of om feedback te krijgen over de voortgang van mijn onderzoek. Ik kreeg de belangstelling, geruststelling, erkenning en de tips en informatie die ik nodig had. De begeleiding was ook een leerproces; mijn sterke punten maar ook mijn zwakke punten kwamen aan bod. Het was niet altijd makkelijk, maar het was wel precies de steun die ik nodig had om mijn scriptie af te maken. Ik heb veel meer geleerd van de begeleiding dan ik destijds gedacht zou hebben. Snelafstuderen.nl was alles wat ik zocht qua scriptiebegeleiding en was net dat steuntje in de rug dat ik nodig had. Het was kei hard werken maar ik heb de scriptie wel binnen mijn initiële tijdsplanning af, heb er wat van geleerd en ik ben geslaagd.

Stefanie van Leuven – International Business and Languages

Ik hikte al jaren tegen mijn scriptie aan. Ik ben twee keer met een scriptie begonnen, maar heb die nooit af kunnen maken. Deels door een gemis aan begeleiding op school, deels door mijzelf. Doordat ik inmiddels al een aantal jaar fulltime aan het werk was, was mijn motivatie en tijd ontzettend schaars, totdat de tijd begon te dringen. Omdat ik wist dat ik een serieuze laatste poging kon en moest wagen heb ik Snelafstuderen.nl ingeschakeld om zo mijn kans van slagen te vergroten. Voor mij was het een stok achter de deur en ik wist dat ik goed geholpen zou worden wanneer het tot het schrijven en de opzet van een scriptie aan komt.

Ik heb ontzettend goede begeleiding gekregen. Mijn begeleider kon mij meteen op het juiste pad brengen, gaf veel ideeën en hielp me waar het kon en wanneer ik dat het meeste nodig had. De interesse die hij toonde maakte mij alleen maar enthousiaster. Belangrijker was dat hij niet voor mij dacht, maar me zelf na liet denken zodat ik een scriptie kon schrijven waar ik volledig achter stond. Hij stond altijd voor me klaar, zelfs ’s avonds laat en dat waardeerde ik enorm. Ik heb specifiek voor 1 op 1 begeleiding gekozen, omdat ik erg weinig tijd had. Wat vooraf een onmogelijke opgave leek te zijn heeft uiteindelijk toch geresulteerd in mijn diploma. Zonder snelafstuderen.nl was me dat zeker niet gelukt!

Tessa Peek – Bedrijfskunde

 

Ik heb altijd gedacht dat een scriptie schrijven mij makkelijk af zou gaan en had dan ook niet verwacht dat dit totaal niet het geval bleek te zijn. Zelf was ik te laat begonnen en had ik door omstandigheden een speciale regeling met mijn begeleider van de VU. Normaal begeleidde zij alleen studenten halverwege het jaar en niet aan het einde. Dit resulteerde in vage afspraken tussen haar en mij. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en liep keer op keer vast. Toen ik te horen kreeg dat ik al bijna moest presenteren, sloeg de paniek toe. Ik heb op dat moment direct snelafstuderen.nl ingeschakeld.

Snelafstuderen was voor mij de ideale oplossing. Behalve dat ik een enorme stok achter de deur had, had ik voor het eerst een begeleider die met mij mee dacht. Door hem raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd in mijn eigen onderwerp en ging ik er kritischer naar kijken. Ik kreeg het gevoel dat hij het ook interessant vond, wat mij nog meer motiveerde. Hij nam mijn stress weg zonder mijn werk over te nemen. Door snelafstuderen heb ik een scriptie geschreven die ik leuk vond om te schrijven, terwijl er een grote tijdsdruk op lag. Snelafstuderen.nl doet absoluut haar naam eer aan, want ik weet niet of ik zonder hen mijn diploma nu op zak gehad zou hebben.

blij met scriptiebegeleiding

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek